Hotstone massage

tijdvoorspieren-hotstone-small-1Hotstone massage is een massage met warme stenen die het lichaam totaal ontspant; Het is op   dit moment een van de meest populaire behandelingen in kuurcentra, massagepraktijken en schoonheidsinstituten. Toch is de massage met ‘hete stenen’ geen nieuwe uitvinding van de laatste jaren. Reeds in de oudheid maakten Grieken en Romeinen tijdens een bezoek aan het lokale badhuis gebruik van stenen om elkaar te masseren. Men wist toen al dat hierdoor spierpijn,kwetsuren en ongemakken verholpen konden worden. Enkele jaren geleden deed de hotstone massage opnieuw zijn intrede in de westerse wereld, en met groot succes.

Werking:
Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 graden. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaan dat een ˜stretching effect” heeft op de spieren..De thermodynamica, de combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage tijdvoorspieren-hotstone-small-2dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Een hotstone massage is bij uitstek aan te raden bij aandoeningen als stress, peesproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan een hotstone massage soelaas bieden.

tijdvoorspieren-hotstone-small-3Ook de huid wordt geprikkeld en intensieve behandeling met stenen (koud en warm) helpt bij cellulitis klachten. Ik adviseer u graag bij deze klachten over bewegen en juiste voeding.